Home
                            Unik træhåndværk og fotokunst


Kunstfoto

Kunst afhænger af øjnene der ser.
Nogle vil måske mene at et fotografi ikke er kunst, men kamera og computer er i denne sammenhæng bare en anden form for pensel. I et almindeligt fotografi afgør fotografen selv optagevinkel og motiv, men kan ikke ændre på enkelte elementer i billedet. Fotografen bestemmer selv rammen, eller udsnittet af virkeligheden.
Med fotografisk billedkunst bestemmer fotografen alt, lige fra de enkelte elementer til komposition af billedet.
Billedmanipulation er noget ganske andet.

Mine kunstfotografier er motiver hentet rundt omkring i naturen, eller på gaden.... Alt hvad der ses på billederne er ting jeg har fotograferet og efterfølgende sat sammen til nye billeder. Man kan sige, at jeg bruger kamera og computer som en maler bruger palette og pensel.
Foto betyder netop, at male med lys.

Jeg arbejder meget i temaer.

Imagine

Imagine.. Forestil dig verden var helt anderledes. Billederne skal minde os om, hvor små vi mennesker er i en verden under konstant forandring. Vi er som mennesker nødt til at mødes et eller andet sted og finde fodfæste. Komunikationen blandt mennesker bliver til stadighed vigtigere, uanset hvor mærkelig vores verden ser ud.

Søvsø´s Skov

Et lille stykke uden for Roslev ligger Sønderkær, det er der jeg er født. I Sønderkær findes der en lille skov, om end den virkede rimelig stor da jeg var lille. Skoven hedder i folkemunde Søvsø´s skov, opkaldt efter den dengang ældre savskærer der havde til huse med sit værksted og sin store sav.
I skoven var der en lille rund stråtækt hytte, neden for denne sprang der en naturlig kilde af jorden. Søvsø havde lavet en kunstig ø med en lille bro, vandstanden var ikke stor, men der var nok til at drive den lille vandmølle. Det var alt sammen allerede gammelt da jeg var lille, og det er omkring 40år siden, men det står der stadig. Jeg er kommet der flere gange med mit kamera efter jeg er blevet voksen, jeg ser det forfalde stille og roligt.
Der er noget poetisk over dette sted.
Billederne er taget gennem flere år og fortæller om livets stille gang. Kommer man der, bliver man forundret over, at sådan noget eksisterer i Danmark, ja hvordan kan det få lov at stå, men det gør det og kilden springer endnu.

Blomster

Blomster Naturens egen kunst. Blomsterbilleder i al deres pragt, farver og faconer. Billederne er beskåret på en måde så blomsternes detaljer bliver ekstra fremhævet.

Hoveder

Man kender alle de forskellige udtryk, slang og andre der faktisk er rigtige. Kuglehoved, kålhoved, stoneface osv. men hvordan ser de egentlig ud.

Slowly Dessolving

Billeder af det langsomme forfald. Lidt poetiske billeder af ting og steder vi mennesker har forladt, tingene nedbrydes langsomt og ændres til andre farver, toner og former, for til sidst at blive til ingenting.
Så livet går videre i det langsome forfald.

 

I denne katogori hører Søvsø billederne også hjemme, men jeg har valgt at præsentere dem for sig selv, fordi jeg har en personlig historie til stedet.

 

Forskellige billeder

Et galleri med lidt forskellige billeder, det er ikke en serie af billeder men det behøver ikke være mindre spændende af den grund.